Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Пред следващата седмица служебното правителство ще представи отчет за свършеното през последните 4 месеца, съобщи преди заседанието на МС премиерът Гълъб Донев.

Oще по темата
"Не се наемам да прогнозирам до какво ще доведе поредното преобръщане в отношението между първите и вторите в политическата система. В битието си на премиер, ще кажа, че в началото е добре да се мисли не за оставката, а за работата в полза на хората, която ще се свърши преди нея.

След първия празен мандат и очакването за изпълнен втори, предлагам следващата седмица служебният кабинет да одобри на свое извънредно заседание отчет за постигнатото през последните 4 месеца. Преди да е свършило времето ни, да представим пред хората какво свършихме. Последователни сме в прилагането на основния принцип на доброто управление, защото сме убедени, че всеки който управлява държавата, е длъжен да се отчита за стореното", заяви Донев.

"Като правителство, което ще се отчита за втори път за последните 10 месеца, ще кажа, че не е страшно и не изисква смелост. Най-големият ни успех трудно може да се отчете в протоколно решение. Управлявахме в режим на нормалност, предвидимост и спокойствие. Това изглеждаше скучно на моменти.

От друга страна забавлението, което предлага играта на въртележка върви с уточнението, че е възможно да загубиш равновесие, внимание и добра видимост за детайлите. Същото се отнася за политическата въртележка. Да се надяваме, че участниците в нея ще имат стабилен вестибуларен апарат”, коментира той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Гълъб Донев

преди 11 месеца

като служебен премиер няма право да прави политически изказвания. Да премахнат института на служебното правителство, та да нямаме такива диктаторчета като тоя некадърник ЗКПЧ.

47

Анонимен

преди 11 месеца

Половината министри от гълъбарника на Радев са за разследване, съд и затвор!

46

Анонимен

преди 11 месеца

Отлитай руzzкий гълъбе! Ако може отнесли със себе си и твоя началник.

fallback