Снимка БГНЕС
fallback

От ГЕРБ-СДС ще приемат експерти от ДПС и „Има такъв народ” за правителство, след като двете формации са заявили подкрепа за експертен кабинет. Това заяви пред Нова тв бившият енергиен министърТеменужка Петкова.

„Целта е да бъдат намерени наистина най-добрите експерти за всяка позиция, за да изведем България от кризите. В момента текат разговори, които ще продължат до понеделник, включително”, уточни тя. Петкова каза, че със самата нея не са водени разговори да влезе отново в правителството.

Oще по темата

Петкова подчерта, че от ГЕРБ-СДС ще изпълнят мандата и Мария Габриел ще представи пред президента състав и структура на Министерски съвет. От партията ще разчитат на подкрепа от „всеки един български народен представител, който милее за България и е достатъчно отговорен”.

„Много се надявам колегите от ПП и ДБ да подкрепят такъв експертен кабинет, и да се направи конституционна реформа“, каза още Петкова.

„Промяната в съдебната система е наш приоритет и ние винаги сме подкрепяли такава, но никога не сме смятали, че тя е свързана само със смяната на една личност. Случилото се в парламента вчера е добър знак“, допълни тя, имайки предвид приетия механизъм за разслдване на главния прокурор.

Петкова напомни, че при представянето на приоритетите на Мария Габриел смяната на главния прокурор била на трето място след решаване на политическата криза и стабилизиране на публичните финанси. Депутатите от ГЕРБ разбрали за това искане на заседанието на парламентарната група, когато тя им представила приоритетите си. И цялата група споделя тези приоритети и заставаме на 100% зад г-жа Габриел, допълни Петкова.

„Съдебната реформа отдавна е приоритет на ГЕРБ. Това, което промени ситуацията за всички, са събитията около взрива, свързан с автомобила на главния прокурор“, коментира тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 11 месеца

Супер правителство-***, чалга кючеци и трудно говорещи български език. Голяма веселна за тях, много мъка за българския народ.

42

Анонимен

преди 11 месеца

Гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС. Честито Гербери! Наведете се още, че да им е удобно на ДПС.

41

ПроСоТо

преди 11 месеца

да са скине чиляк от смех!..Вижте :-"Завършва магистратура в специалността Счетоводство и контрол в Университета за национално и световно стопанство. ПТеменужка Петрова Петкова е български политик от политическа партия ГЕРБ. Тя е министър на енергетиката в кабинета Борисов II (2014 2017) и Борисов III (2017 2021)."...СЧЕТОВОДИТЕЛКА -министър на ЕНЕРГЕТИКАТА !!!!...Демек тая е "ЕКСПЕРТ" в областта на енергетиката!!!..СЪЩИТЕ "ЕКСПЕРТИ" напинят към Боковите порти !..Ей,не е смешно,ОТРОВН

fallback