Снимка: БГНЕС
fallback

"От началото на новия програмен период голяма част от средствата по европейските програми са заделени за всички други райони в България извън София". Това заяви в Русе служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов, съобщи DarikNews.bg.

Oще по темата

Той посочи, че дълги години столицата е привличала повечето инвестиции, тъй като е била най-подготвена за това. Сега в София могат да отидат максимум 30% от всяка програма.

Според Пеканов, във фокуса на останалия ресурс трябва да е Северна България.

Вицепремиерът присъства на тържествено събитие в Русенския университет, с което бе отбелязана 10-ата годишнина от създаването на специалност „Финансова математика" във висшето училище. Той отбеляза, че именно за образование се осигурява сериозно финансиране по линия на европейските програми. Атанас Пеканов изнесе и лекция за ползите от приемането на еврото в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Де ...а

преди 11 месеца

И евроатлантическата гнида.МАХНЕТЕ НИ ЧАС ПО СКОРО ОТ ТЕЗИ ЗЕЛЕНИ *** КОП.ЛЕНЦА.ТОВА НЕ Е ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ ЗАЩОТО СЛЕД 10Г ТЕЗИ ПАНЕЛИ СА НЕРЕЦЕКЛИРУЕМИ И СИ ОСТАВАТ ТАКА ЗА ВИНАГИ В ПРИРОДАТА.ЕВРОУТРЕПКИТЕ ГО ЗНАЯТ ТОВА ПРОСТО СЕГА ИМАТ ДРУГА ИДЕОЛОГИЯ ЗА ПЕЧАТАНЕ НА ПАРИ

7

Анонимен

преди 11 месеца

Дрън, дрън, та пляс! Все едно да убиеш някого и после да му кажеш "извинявай! ето ти 2 лева за компенсация!"

6

Анонимен

преди 11 месеца

Какъв фокус какви евро-програми... там отдавна са едни порутени села.

fallback