Войната в прокуратурата е резултат на дълбоки вътрешни разпри, които досега бяха крити от публиката, каза бившият секретар в МВР и експерт по национална сигурност проф. Николай Радулов пред Bulgaria ON AIR.  

Радулов обясни, че споменаването на Борисов от Иван Гешев е било опит за сплашване.

"Защото госпожа Габриел, която не знае кой кой е в българската политика, не може да иска оставката на Гешев. Това очевидно ѝ се нашепваше от Борисов. Бойко Борисов и този, който дърпа конците от ДПС - Пеевски, са решили, че Гешев вече не им е полезен", поясни Николай Радулов.

"Техният опит досега показваше, че когато решат, че някой е ненужен и негоден, той се отдръпва, подава си оставката, отива в някое посолство. Като оплескат нещо някъде - като госпожа Бъчварова, да я пратят в Израел посланик", каза още той.  

Според Радулов, ако има записи, които се очаква да излязат в общественото пространство, то те няма да бъдат пуснати от Гешев.  

"Колкото и записи да има, те няма да излязат от него. Тъй като, ако са записани със СРС, това би било престъпление. Ако са незаконни записи, това също е престъпление по НК. Така че тези записи ще се появят анонимно, в някоя пощенска кутия, изпратена в някоя редакция. Аз мисля, че ще има записи от рода на "Мишо Бирата", в които в смисъла им се крие някакво престъпление", каза Николай Радулов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase