Снимка: БГНЕС

Промените не могат да се изчерпат с една личност – с тази на главния прокурор. Това заяви пред БНР доц. Петър Чолаков, Институт по философия и социология в БАН.

"Трябва да бъдат по-дълбоки.  Аз съм песимист за развитието на българската политическа система. Институциите на съдебната власт са част от политическите институции. Въпреки че съдебната власт трябва да бъде независима, тя се меси сериозно в политическите дела и е обект на влияние от страна на другите политически институции".

Доц. Чолаков обясни, че и от страна на Гешев, и на ВСС много се е втвърдил тонът.

Още по темата

"Бойко Борисов изглеждаше притеснен, когато трябваше да коментира тази акция на Иван Гешев, който скъса оставката си. Може би не е искал да влиза в такава конфронтация с главния прокурор. Гешев няма да се даде лесно. Ако тръгне към дъното, ще повлече и други.


"Членовете на ВСС сега се ослушват какво казват силните на деня. Във ВСС, поне част от хората, ще се вслушат в императива, който дойде от страна на Мария Габриел. Други ще чакат да видят как ще се развият събитията. Много зависи от това колко ще е стабилен този парламент".

Това НС трябва да приеме законите на Крум Зарков и да обнови ВСС, отбеляза още анализаторът.

По отношение на главния прокурор ще има разкрития, убеден е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase