Снимка БГНЕС
fallback

"Аз бях жената, на която Гешев се обади по телефона да попита вярно ли е, че госпожа Габриел е казала това пред нашата парламентарна група". Това призна председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова в ефира на bTV тази сутрин във връзка с поисканата оставка на главния прокурор.

По време на пресконференцията, на която главният прокурор показа и скъса написаната си, но неподписана оставка, той разказа за разговор с политик жена, която "смятал за приятел". Гешев обясни, че с нея разговарял след заявката на Мария Габриел да иска освобождаването му.

"Стана ми ясно, че това са го знаели в тесен кръг от хора и лицето Бойко Борисов е сред тях", отбеляза тогава той.

Oще по темата

Разбира се, че знаех като председател на групата, както и всички депутати, въпросът за реформа повдигаме от години, каза още Атанасова тази сутрин. Според нея не е нормално в такъв момент главният прокурор да се обажда.

В отговор на въпрос счита ли се за приятелка на главния прокурор, председателят на ПГ на ГЕРБ обясни, че отношенията им са институционални и служебни.

"Не само с главния прокурор на България, както и да се казва той. С всички останали ръководители на органи на държавна власт. Аз като председател на най-голямата група в НС е съвсем естествено да имам комуникация. Познавам г-н Гешев повече от 10 години, тъй като аз от 2009 г. съм член на правната комисия в парламента. Той, както и много други хора, ми имат телефона. Той е публичен. Не ми се струва нормално главният прокурор да ми звъни, но г-н Гешев може да ви отговори защо се е обадил на мен. Ние за рецепти за готвене не сме си говорили. Преценката на г-н Гешев с кого и какви отношения има е лично негова", добави Атанасова.

"Мария Габриел си дава ясна сметка, че носи голяма отговорност, и то не защото е кандидат за премиер на ГЕРБ, а защото ако не се реализира първият проучвателен мандат, след това изглежда почти безнадеждна реализацията на втория и на третия мандат. Съвсем нехипотетично, а вероятно е да има шести предсрочни избори", каза тя.

"В момента България няма еврокомисар, защото Мария Габриел напусна", подчерта Атанасова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

117

Анонимен

преди 11 месеца

Това е натярално красива жена. Има някакъв чар в нея,

116

помним, че

преди 11 месеца

Десислава Атанасова бе председател на парламентарната комисия по разкриване истината за фалирането на КТБ. Сегашният главен прокурор Гешев тогава беше наблюдаващ прокурор по т.нар. дело на века. Дали и през 2015 г. той й се е обаждал чисто институционално и служебно да си споделят това-онова? Защото помним, че заключенията на комисията и съответния доклад с подписа на Атанасова бе обект на множество критики от експерти и юристи най-общо казано за лошо свършена работа.

115

Чичо

преди 11 месеца

Мария Габриел не е напуснала,изритаха я от ЕП.След като няма да има кабинет на ГЕРБ ,шанса и е калинка в ГЕРБ.

fallback