Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи програмата на НС за тази седмица като загубено време.

„По едно изслушване на ден, важна е информацията, която ще чуем, но дали е достатъчно в този момент на изключително много предизвикателства пред нас като законодателен орган“, скочи тя.

Социледерката отново постави въпроса за дневния ред на комисии. По думите й от тях зависи какво законодателство ще гласуват депутатите в пленарната зала и разкритикува шефа на НС Росен Желязков, че в дневния ред на правната комисия е предвидена само една точка и тя е изслушването на вътрешния министър за катастрофите на пътя.

„Въпросът, който поставих миналата седмица, стои с още по- голяма острата. Десети ден близки на убитите на пътя момче и момиче протестират, в цялата страна има протести по този повод. Преди дни беше издадена 3-годишна условна присъда на човек, убил на пътя, който преди инцидента има 40 нарушения, а след това още 29 нарушения. В правна комисия днес в дневния ред има само една точка - изслушване на вътрешния министър за предотвратяване на престъпленията по транспорта, но не и промените в НПК, които сме внесли“, отсече Нинова.

„Има само един въпрос и той не е и политически - защо този закон, който е внесен, какво по-логично от това да го приемем, всички сте съгласни, че трябва да завишим наказанията, защо това не става“, обърна се тя към Желязков.

Той й отговори, че днешното заседание на комисията е извънредно, а по време на редовното промените в НПК можели да се включат в дневния ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase