Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Джентълменското споразумение между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не е изчерпано. И тогава, и сега, то беше заедно с ангажимента НС да работи повече от 3 месеца, за да има ротация на председателя и на парламента, и на правната комисия. Единствено от нас и от тях зависи животът на НС да бъде дълъг и да излъчи правителство.

Oще по темата
Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, цитирана от БГНЕС.

Атанасова подчерта, че се надява, че ПП-ДБ ще осигурят дългия живот на българския парламент като подкрепят кабинета на Мария Габриел.

При откриване на заседанието ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си размениха реплики, след като съпредседателят на парламентарната група на втората политическа сила Николай Денков поиска в дневния ред да бъде включена точка за избор на председател на правната комисия. В резултат на разменени реплики между Атанасова и Денков, председателят на парламента Росен Желязков свика председателски съвет след изслушването на финансовия министър Росица Велкова.

Малко по-късно по темата брифинг дадоха от ПП-ДБ, а след тях и Атанасова разясни процедурата, заради която възникна спор в пленарната зала.

Към този момент ние не знаем какъв ще бъде животът на 49-ото НС, посочи тя. Уверяваме ПП-ДБ , че единствено от нас и от тях зависи животът на този парламент да бъде дълъг, той да излъчи редовно правителство, и в този случай темата с ротацията на председателя на парламента и на правната комисия не стои под въпрос, това споразумение ще бъде спазено, обяви Десислава Атанасова.

И допълни, че очаква ПП-ДБ на среща днес с кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС и се надява, че те ще осигурят дългия живот на българския парламент и редовно правителство, като подкрепят кабинета на Мария Габриел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

плач

преди 11 месеца

Майка плаче, грамофон свири!

87

Име

преди 11 месеца

33 години стигат! Писна ми!

86

Анонимен

преди 11 месеца

НАПРАО НАТИКАХА УТКИТЕ НА ПРОМЯНАТА В ЪГЪЛА! СЕГА НЯМА КЪДЕ ДА ХОДЯТ, ЩЕ ПОДКРЕПЯТ. ИНАЧЕ НАЕСЕН- ПОД 4% И У СИБИР ПРИ ГОСПОДАРЯ СИ!

fallback