Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Липсва желание да се постигне разбирателство. Единственото обяснение за отлагането на днешната среща е желанието на ПП да види своя кабинет гласуван или ничий. От предишния парламент партиите отказват да покажат как изглежда работещо НС и кабинет. Това каза за Нова Нюз политологът Христо Панчугов.

Oще по темата

"ДПС отдавна се е позиционирала. Няма да имат никакъв проблем със стратегията на ГЕРБ. ИТН са наясно, че може и да не влязат в следващия парламент и ще подкрепят каквото и да е. Нинова е очевидно в режим на оцеляване, успя да докара партията до ръба на влизане в парламента, компромисите, които е склонна да направи, не са много малки. Въпросът е как ще изглежда общият резултат - какъв е минималният компромис и готов ли Борисов да понесе тази имиджова щета? ГЕРБ могат да обещават всичко, шансовете да им се налага да го изпълняват не са големи", заяви той.

От своя страна политологът доц. Татяна Буруджиева попита каква е спешността, накарала Василев и Петков да отидат внезапно в Щатите. "Ще съм любопитна да науча и разбера какво е толкова важното, че да заминат така, дори по-важно от съставянето на правителство. Денков водеше разговорите досега, каква интрига ще има, ако ги няма двамата лидери? Разговори не значи заемане на позиция. ГЕРБ защо не казаха тайминга на срещата по-рано? Така може би двамата щяха да си променят билетите", смята тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 11 месеца

На хоризонта има ГРАБИТЕЛСВО и то в нечувани размери.

24

С таз кокондрела

преди 11 месеца

- съмнява ме да има правителство. Ако все пак се направи правителство, то това правителство може да бъде последното... или айде от мен да мине, предпоследното за страната ни. После ще сме във военна диктатура - както е в Украйна.

23

На Боко Чекмеджето

преди 11 месеца

Не е важно КОЙ е главния прокурор! Важно е КОЙ ще запознае Боко с Бай Ставри! Като сложите Сарафов , кво ще стане? Ми нищо.

fallback