Снимка: БГНЕС

Важно е да има кабинет. Макар, че самият Бойко Борисов признава, че влизането в Шенген и еврозоната единствено може да направи ПП-ДБ - това коментира в студиото на БНТ Настимир Ананиев – депутат от ПГ на ПП-ДБ.

"Аз мисля, че само правителство на ПП-ДБ може да направи това, например правителство на акад. Денков. Поне има някакво движение, защото до момента се говореше само за втория мандат.

Още по темата
Нищо не чувахме за първия мандат. Най-накрая ГЕРБ се осъзнаха, че ЦИК ги е определил за хората, които ще получат от президента първия мандат и те трябва да предприемат нещо", каза Ананиев.

По думите му ПП-ДБ са се държали много принципно и отговорно, тъй като поддържат линията преди и след изборите една и съща.

"Ние заявихме, че правителство на ГЕРБ няма да подкрепим, нито правителство с участие на ГЕРБ. Предложихме законодателна и управленска програма, предложихме кабинет с лица, които да управляват тази програма", обясни Настимир Ананиев.

Във връзка с появилите се в медиите имена за кандидати за премиер от ГЕРБ, според Ананиев Мария Габриел не е надпартиен човек, "което няма лошо да имаш партийно пристрастие".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase