Снимка: БГНЕС
fallback

"Това е поредното усилие да бъде забавено всичко. Забавят възможността да се премине към същинската работа на Народното събрание. Всяка една от двете страни иска да се опитат да надделеят в преговорите и оттам да доминират не само в правителството, но и в рамките на Народното събрание. Комисиите, респективно законодателната дейност стават заложници.

Oще по темата
Все още върви премерване на силите между първите и вторите."

Това мнение изрази в интервю за БНР доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право.

ПП подцениха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а поведението на ДБ показва "онази предпазливост, която трябваше да имат и ПП", смята тя.

"Ако се опитваш да играеш с Борисов по неговите правила, той ще те надиграе. Затова трябва да се играе по правилата на Конституцията."

"Вариантите, пред които е изправено НС, са два и те са различни от това, което предлагат от ГЕРБ – да бъдат формирани комисии, а по-нататък да се избере ръководство. Или трябва да има политическа декларация, около която да се обединят всички парламентарни групи, кои са онези най-важни законопроекти, около които ще се обединят всички. И не бива бюджетът да прилича на сватбарско обещание. Другият вариант, към който може да се премине, е временни комисии с цел да могат да го придвижат напред, да не се губи време, а през това време да се водят преговори."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Борисов е вреден.

преди 1 година

ГЕРБ като първа политическа сила и Борисов носят отговорност за съставяне на правителство!!! Стига Борисов се е правил на артист от Бальшой театър и е шантажирал ПП и цяла България! Борисов да понесе отговорността си, стига е тичал по тъч линията и е отклонявал вината си към ПП!

28

Анонимен

преди 1 година

Днес е царството на завършилите Милиционерската/Полицейската школа - Симеоново. Б.Борисов бивш три мандата премер,е лидер на най-голямата партия в РБ. ББ и тогавашния гл.прокурор Цацаров си харесаха възпитаника на Школата - Симеоново и прокурорите и следователите на цяла България единодушно избраха полицая от Мирково за следващ гл.прокурор. Сега мин.Демерджиев и леля Сийка Милева спорят атентат ли е взрива в 'Ярема' или прокурорска акция за самоизтъкване.Възпитаник на Симеоново е Ясен Тодоров

27

Анонимен

преди 1 година

Трябва;о да се играе по правилата на конституцията! Да, обаче Кирету, още в началото на кариерата на политик, направи сгази конституцията и то с благословията на радев! Свикнаха да газят, не мож' ги отучи вече!

fallback