Разколебан съм, че ще има редовно правителство. Не може тези хора да не съзнават, че не може да се мисли единствено партийно и егоистично, че в крайна сметка - цяла България гледа тях и ще ги намрази. Местните избори наистина са много важни. Който владее София, на практика владее и страната. Основните политически играчи са се вторачили в местните избори и затова се стремят да си постелят добре за вот. Това заяви бившият председател на Народното събрание проф. Огнян Герджиков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се въртят в омагьосан кръг.

"Първата политическа сила е ГЕРБ, следователно втората е тази, която е призвана да направи компромис", подчерта той, като допълни, че е несериозно депутатите да не могат да изберат председатели на постоянните парламентарни комисии. Герджиков определи действията им като "аматьорщина" и "самодейност".

Гостът изтъкна, че най-опитният в политическите игри е Бойко Борисов.

"Той едва ли иска да ходим на избори. На никого не му се ходи на такива. Не можем да си играем на политика. Нека не бъдем аматьори и най-накрая да направят нещо хубаво за България - да седнат като мъже и да си стиснат ръцете, след което да направят кабинет", смята бившият председател на НС.

Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase