Снимка: БГНЕС

"От срещите, които проведохме вчера, категорично е ясно, че с втория мандат правителство не може да има. Вероятността е нула. Илюзиите на ПП-ДБ се свеждат до това, че ще бъде един провален мандат. Добър ход е да продължим разговора с тях. Не е важно дали те, дали ние, думичката е "заедно". Само това спасява България от пропастта, към която летим и ще влезем в средата на юли", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него има два варианта – избори и катастрофа или стабилно управление, което да е за три месеца, за да се приеме бюджета и законите на правосъдния министър и да се отиде на избори след това.

Още по темата
"България изглежда отвратително отвън – неработеща, без отговорна политическа класа", коментира той

"Хората се чудят какво става в България, след като не можем дори правителство да си направим и кой да ни даде да станем член на еврозоната, защото по начина по който вървим може да направим гръцката криза", отбеляза Борисов.

"Аз и сега правя компромиси, защото въпросът е какво правим юли без бюджет или с тази срамна практика да си удължаваме бюджетите", отсече той. "Ще имаме лидерски срещи, когато всички премислим и узреем, тогава има смисъл“, обясни лидерът на ГЕРБ.

Според него кабинет на малцинството е абсурдна идея.

"Над месец харчиме държавни пари за нищо до този момент и комисии в парламента не могат да се избират", настоя той.

"Аз не предлагам ни никой нищо, нито постове, нито порции, аз предлагам да преценим имаме ли шанс да направим нещо през следващите месеци", отсече Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase