Снимка: архив, БГНЕС
fallback

"Правим всичко възможно в този парламент да бъде излъчено правителство". Това заяви пред БНР Милен Матеев, номиниран за правосъден министър в представения от ПП-ДБ проект за правителство.

Oще по темата
"Не сме търсили предимство и изпреварващо действие. Опитваме се да не блокираме процеса по съставяне на правителство. Правим това, което смятаме, че е подходящо и трябва да се направи", поясни той относно представения състав на проектокабинет на втората политическа формация в парламента още преди връчването на първия мандат на ГЕРБ-СДС.

С цел да разсее "две заблуди" Матеев оспори твърдението, че представената от тях управленска програма "едва ли не е изготвена заедно с експерти на ГЕРБ". Той опроверга и другата теза – че не са имали подготвена такава програма, като посочи, че просто е трябвало да я преформатират за 18 месеца.

По никакъв начин не преговаряме за персоналния състав на кабинета, потвърди Милен Матеев. "Участие на ГЕРБ в кабинета няма да допуснем."

Относно присъствието на Асен Василев той коментира, че нямат по-добър финансист и основната задача е да бъде изготвен бюджетът. Няма основания ГЕРБ да се съмняват, че той е министър в сянка, каза още Матеев.

Нормалната процедура е да се направи консултация с всички парламентарно представени сили, посочи Милен Матеев. По думите му предварително не са получавали уверение от никоя от тях, че ще подкрепят такъв кабинет, но нямат и предварителен отказ освен заявения от "Възраждане".

По темата с взрива до автомобила на главния прокурор Матеев изтъкна, че е "изключително важно разследващите да си свършат много акуратно работата и да разкрият извършителите, и тези, които стоят зад това, което се случи".

Независимо от това как оценяват работата на главния прокурор, политиците трябва да се изправят в защита на държавността и институциите, "малко да намалим тона", смята Матеев.

"Да не се поддаваме на масовото усещане, че наистина има някаква инсценировка", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

До 00

преди 1 година

Е няма по нагли от ГЕРБ. За 12 години се размножиха, плътно до ББ е Дилянчо, Митев и много други алчни и злобни които искат още време да са на власт. ПП поне може винаги да паднат, не са толкова много. Има много аматьори, но прозрачни докато ГЕРБ са твърди корумпета до един, баяти и класически байганьови.

31

Фройдор

преди 1 година

Две подобия на партия ПП и ДБ с по 10% искат да управляват и да решават кое как ?От вазелина ли е тая смелост ,надменност и арогантност или са си просто п.

30

ПП са вече в избори

преди 1 година

В общините е парата там са проектите,Оная Иванчева само за едно строежче по 70 хиляди еврака искаше, ПП не ги интересува ни народ ни държава искат да си направят по милярд и да си ходят у дома в Канада и др. уредени държави...

fallback