Снимка БГНЕС

Депутатите за втори ден не можаха да приемат Правилник за организацията и дейността на Народното събрание. Вчера народните представители не успяха да гласуват докрай всички текстове от проекта поради изчерпване на пленарното време. Работата по правилника продължава и утре.

Депутатът от "Възраждане" Петър Петров предложи удължаване на работното време до изчерпване на предложенията и приемането на правилника, но не получи подкрепа. Народните представители се съгласиха началният час на заседанията им да остане 9 ч. и отхвърлиха предложението на Тошко Йорданов от ИТН работата им да започва от 14 часа.

Депутатите приеха предложението на Петър Петров от "Възраждане" да имат право да задават въпроси към министрите, когато те са решили да присъстват на заседанията на парламента във връзка с някаква тема. Макар че комисията, изготвяща правилника на НС не подкрепи предложението във вторник, шефът ѝ Радомир Чолаков го защити и призова да се приемат смислените идеи, без значение от коя партия са дошли.

Междувременно председателят на парламента предупреди ПП и „Възраждане”, че ще получат наказания, ако не сложат край на нападките в пленарна зала, предаде Нова тв. "Ако не спазим добрия тон, тогава ще пристъпим към единствената възможност – налагане на наказания за нарушаване на реда и прекъсване на  заседанието за толкова време,  колкото е необходимо", заяви Росен Желязков.

"От началото на деня групата на „Възраждане” превръщат целите процедури по изслушване в цирк, провокации, обиди. Ние сме оставили отзад телефон да записва глупостите, които говорят, за да могат всички български граждани да ги чуят и да видят истинското лице на "Възраждане", заяви Искрен Митев от ПП.

"Това, което каза Искрен Митев, не смятам, че е вярно. Моля да обърнете внимание дали не се правят внушения с цел пиар и оронване на престижа на една парламентарна група", заяви Стоян Таслаков от „Възраждане” в отговор
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase