Снимка: БГНЕС

Депутатът от ПП Радостин Василев коментира, че няма никакви притеснения относно решението на Софийска градска прокуратура (СГП) да предложи на главния прокурор да внесе искане за свалянето на имунитета му и за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност. От прокуратурата посочват, че това е във връзка с разследване на оказан натиск от страна на Василев върху депутата от ИТН Христинка Иванова през 2022 г. да напусне Парламентарната група.

„Аз нямам никакви притеснения. Това е някаква стъкмистика, опит да бъда сплашен или да бъде ударена ПП, но това няма да се случи“, отсече той.

Още по темата
„Надявам се този механизъм за контрол над главния прокурор да се случи по-скоро, за да се спре. Имунитетът ми ще го коментирам с колегите, не е нещо страшно това разследване, което се правим. Нямам проблем да се откажа от него, но това ще го решим, когато искането постъпи в деловодството", посочи Василев.

Той обвини главния прокурор Иван Гешев, че е силно зависим от задкуслисието.

„Вместо да поиска имунитет за шкафчетата, за кюлчетата, за асфалта, аз съм казвал много пъти, че има на хора които не им тук мястото, а той го иска за някакви компилации. Аз не си мълча, аз се възпротивих и на ДПС, и Пеевски, аз разкрих и на гербаджиите с всички имоти в спорта и съм неудобен и на президента, истината е, че те работят с абсолютна синергия в момента“, коментира Василев.

Според него става дума за политически опити да бъде натискан и главният прокурор се е превърнал в политик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase