Снимка: БГНЕС

Радостин Василев да понесе цялата тежест на наказателната отговорност за сплашването на нашия депутат Христинка Иванова, ако се установят достатъчно доказателства за това. Българските съд и прокуратура да свършат онова, което повелява законодателството.

Още по темата
Това каза депутатът Филип Станев от "Има такъв народ" в ефира на Нова Нюз.

Според него е пределно ясно, че сплашване е имало.

Припомняме, че на пресконференция през юни 2022 г. Тошко Йорданов пусна запис на телефонен разговор, за който от ИТН твърдят, че е между техния депутат Христинка Иванова и отцепилия се парламентарната им група тогавашен спортен министър в оставка Радостин Василев. На записа се чува как мъжът на телефона приканва жената да напусне парламентарната група на ИТН. Тя отказва и тогава мъжът обявява, че ще "прати хора, които да вземат молбата ѝ за напускане на парламента". "Сега пък ти ме заплашваш", добавя жената.

"Загубихме време, вместо да се случи логичното - да се избере председател на НС от най-голямата парламентарна група още на първото заседание. Конституционната процедура след конституиране на парламента предвижда начало на консултации и връчване на мандати. Ако ГЕРБ не състави кабинет, ще има и втори мандат. Цялата отговорност за съставянето на кабинет лежи върху плещите на първата политическа сила. На този етап те си говорят с ПП, ние не сме говорили с тях. Това не е на дневен ред", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase