"Българският политически живот е дал примери за много нестандартни решения. "Продължаваме промяната" възникна на фона на отрицанието на ГЕРБ. Създаването на правителство и превръщането в коалиция ще доведе до обезличаване.

Още по темата
За ГЕРБ е бил вариант, в който ще получат реабилитация", заяви председателят на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му, ако не направят правителство и имат време да функционират като парламент, могат да разгледат бюджета, подготвен от служебното правителство, и да го приемат.

Минчо Спасов от НДСВ изрази по-оптимистичен поглед върху политическата картина. Той вижда разнообразие и избор пред българския избирател.

"Илюзия е да се смята, че тиквите ще изчезнат съвсем, но има и други растения в българската политическа градина. Трудно е да променим Бойко Борисов. Той ще си бъде с позитивите и негативи. Търсенето на компромис е правилното решение за оцеляването на политическите сили. Смятам, че ще има кабинет", коментира Спасов.

Парламент в тази тежка обстановка няма дълъг живот, изтъкна председателят на СТДБ. "Много малко хора гласуваха. Трудно ще е да се вземат сериозни решения", обясни Премянов за последните преговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase