Снимка: БГНЕС
fallback

След фалстарта с избора на председател на 49-ото Народно събрание и днес продължават разговорите по законодателните приоритети на парламентарните сили. Вчера стана ясно, че изборът на председател на практика ще зависи от тях.

Първият опит беше неуспешен, след като и двамата кандидати за поста - Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и на Петър Петров от "Възраждане" не събраха нужната подкрепа. От ПП-ДБ предложиха двете най-големи парламентарни групи да излъчат председатели, които да се редуват на ротационен принцип.

Последва дълго заседание на председателския съвет, на който не беше постигнато съгласие. Вежди Рашидов разпусна заседанието, без да удари звънеца, така днес ще продължи вчерашното заседание. А от ГЕРБ заявиха, че няма да отстъпят председателското място и не приемат ротацията.

По инициатива партията на Бойко Борисов последва среща с Продължаваме промяната-Демократична България, която обаче завърши без резултат, припомня БНТ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

НАРОДЕН СЪД

преди 1 година

Всички знаят на кого е този сайт и какви пишат коментарите тук. БЪЛГАРИЯ НЯМА ОТДАВНА ЕКОРПОРАЦИЯ АМЕРИКАНСКА РЕГИСТРИРАНА ,АКО НЕ ЗНАЕТЕ ВСЕ ОЩЕ. КАКВО ЩЕ НАПРАВИТЕ ЗА ДА СИ ВЪРНЕТЕ ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ ,НИЩО ,ЗАЩОТО НЕ СТЕ НИКОИ ,НЕ СИ ЗНАЕТЕ НИТО КОНСТИТУЦИЯТА НИТО ВИ ИНТЕРЕСУВА БЪДЕЩЕТО НА ВАС И ВАШИТЕ ДЕЦА !

33

Истукан

преди 1 година

Те не могат да си изберат председател, а вие искате правителство. Няма да стане никога.

32

Анонимен

преди 1 година

Не става само с опити, трябва и акъл. Обаче той липсва при българските депутати. "Съединението прави силата" не се вижда от нашите дупетати. При тях е кражби, кражби и разсипия.

fallback