Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според служебния премиер Гълъб Донев това, че първото заседание на новия парламент е свикано на Велика сряда е знак, че депутатите трябва да работят като всички останали, но е и израз на смирение, на критична самооценка и да служат на народа.

Още по темата
"Парламентът трябва да сформира устойчиво мнозинство, което да излъчи редовно правителство, което да е ефективно за да решава проблемите на хората. Важно е да приеме и законите, свързани с важни сфери на обществено- икономическия живот и да получим средства от еврофондовете и дълго очакваните реформи, за които 15 години се води дебат и които са жизненоважни за обществото", коментира той.

Според него политиците трябва да търсят компромиси.

"Избирателите ни казаха това на 2 април - да се търсят работещи решения и изпълними цели", коментира то.

"Аз съм реалист и това, което ще оставим на редовно правителство е добре функционираща държава. От август миналата година започнахме да решаваме кризите, които валяха една след друга, сега ситуацията в страната е спокойна, хората са спокойни, всички проблеми, които възникват се решават от правителството, ние сме действащо правителство“, посочи Донев.

Той потвърди, че служебният кабинет ще внесе бюджет за годината.

По думите му не стои на дневен ред възможността да остане служебното правителство, а да се структурират органите на НС, които да гарантират, че то ще работи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase