Снимка: БГНЕС
fallback

"Резултатите от изборите задават редица възможности – както за изход от политическата криза, така и за затъване в нея. Българските граждани показаха еднозначно, че политическата криза няма да може да бъде решена от 1 партия или коалиция. Резултатите показват единствения изход от настоящата ситуация  - ако с взаимно уважение от партиите се постига съгласие за важните въпроси за страната". Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Общото в тези резултати, които очертават ясно разделителни линии в българското общество, е че показват единствения изход от настоящата ситуация. Той е възможен само ако с взаимно уважение между партиите се постигат приемливи компромиси, съгласие по стратегически важните въпроси за страната и ефективно възстановяване на политическия диалог. Всеки, който не се съобрази с тези резултати и констатации, ще загуби не само избиратели, но и перспектива за дългосрочно позитивно участие в политическия и обществен живот в страната, добави Атанасова.

Oще по темата
Тя призова от парламентарната трибуна за възстановяване на политическия диалог.

"Всеки, който не се съобрази, ще загуби не само избиратели, но и перспектива за дългосрочно позитивно участие в политическия и обществен живот в страната", подчерта Атанасова и продължи:

"Най-тежката битка е битката със самия себе си. Тази битка е далеч  по-важна от конюнктурните битки с настоящия политически опонент. Ние знаем, че изхода от тази битка зависи от самия нас и от възможността за осъществяване на качествена промяна, която в крайна сметка намира своя резултат".

По думите й ГЕРБ в последните две години не се е затворила като партия в себе си и да живее далеч от действителността. Според Атанасова от формацията не са забравили  основните си политически задачи пред обществото.  

"Най-голямата ни победа в последните 2 години бе, че не допуснахме да се превърнем нито в жертва, нито в палач", посочи тя.

Атанасова призова да се превърне гражданската енергия на обществото в позитивни неща за страната и да не се пропилява момента.

"Ние сме наясно от позицията на първа политическа сила, че народът ясно показа, че нито 1 партия  49-ото НС не може да реши кризата сама. Ние нямаме чувството, че сме спечелили изборите, защото виждаме, че нашата гледна точка е само част от всички в НС. Нашата победа би била само, ако 49-ото Народно събрание създаде работещо правителство, отвъд конфликти и скандали", добави тя.

Атанасова увери, че от ГЕРБ са готови да разговарят с всяка партия, която българските граждани са изпратили в  парламента, но и да се съобразят с различните аргументи.

"Желая успех на всички вас, Бог да пази България", завърши речта си Десислава Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

анонимен

преди 1 година

А бе, какво уважение към случайници аматьори, инсталирани във властта с помощта на олигарси, с единствената цел да изфабрикуват компромати срещу двама неудобни властимащи. Как не се усеща част от народа и продължава да гласува за доказани шарлатани.

42

Анонимен

преди 1 година

ексидъс е единствения изход оставка оставка

41

Антинатовец

преди 1 година

Кога ли мутрата ще вземе думата в парламента да се изкаже макар и словото му да е написано от Пиаркакта му?До кога ще продава България по нареждане на Козяк 16?Правителство с ГЕРБ никога повече няма да има.

fallback