Снимка: архив, БГНЕС

"Възможността отново да не се състави правителство е нещо недопустимо и престъпно за България. Силно вярвам, че ще надделее разумът в 49-ото Народно събрание, защото иначе ще е срамота. На всеки въпрос бих отговорил с думата срамота. Срамота е, ако не се направи правителство, срамота е, ако не се направят необходимите реформи, за да се получат средствата от ЕС, още повече, че това са единствените инвестиции, които са в последните години".

Още по темата
Това каза пред БНР Владимир Кисьов, бивш заместник-министър на външните работи и главен преговарящ за членството на България в ЕС. Той е и един от над 100-те общественици, подписали апел за обединение в 49-ия парламент.

По думите му "със слаби политици и липса на воля" България е изпаднала в тежка икономическа криза и в невъзможност да формира правителство, което да "няма воля за външнополитическа позиция по въпроса за агресията на Русия в Украйна".

"Апелът е подписан от хора, които са гласували и за двете най-големи политически формации и тревогата за бъдещето на страната е обща", каза Кисьов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase