Снимка: БГНЕС
fallback

Ще предложим бюджет, в който ще бъде разписано 12% увеличение на пенсиите и повишение на учителските заплати, заяви в предаването "Панорама" по БНТ служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

"Трябва да продължи политиката по доходите, но не могат да продължат прекалено разточителните разходи на държавата – например по линия на някои помощи за бизнеса, когато не са таргетирани – там трябва да помагаме на най-уязвимите, към това трябва да се стремим", каза той.

"Разходите през миналата година бяха повишени повече, отколкото беше нарастването на приходите, такива бяха заложените политики и това отваря някои проблеми за бюджета. Ще предложим такъв вариант, с който се надяваме, че ще ги затворим", каза Пеканов.

Той бе категоричен, че съдебната реформа у нас трябва да се случи – „тя е на първо място условия по Плана за възстановяване и устойчивост, на второ място министър Крум Зарков и служебният кабинет подготвиха законопроектите, които изпълняват проектите по плана, каквито са и очакванията на европейските ни партньори“.

Според него това ще подобри живота на българските граждани и ще ни помогне и за темата „Шенген“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 1 година

Глупав народ. Оплаквате се , че децата Ви са глупави, а по никакъв начин не ги контролирате. Те получават възпитанието си не от Вас, а от ТикТок, където мозъкът им изтича от многократно повтарящите се кратки 10 секундни видеа. Когато отиде в училище, детето не може да се фокусира за повече от 5 минути.В България съм, само защото имам чувство за отговорност, не е заради обидно ниската заплата, отиваща в данъци. За справка в Люксембург и в полови Европа, ще получавам между 6-12 хил. евро/месец.

46

Анонимен

преди 1 година

Който завижда на учителите - да стане учител за 1 ден . Да видим какво ще мисли след това .

45

Анонимен

преди 1 година

До Shark Учителите са с предимство, за пенсионерите е наложително защото са много зле там. Другите след това. Не може да се вдигат заплати на всички, ако се направи ще е с някакви пет лева примерно и за никой няма да стигне.

fallback