Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Без ясен победител на изборите към момента - това е изводът на социолозите от „Маркет ЛИНКС“ след най-новото им национално проучване.

Още по темата

Проучването е финансирано и реализирано съвместно от bTV и агенцията, проведено е сред 1014 лица над 18 г. в страната в периода 21-27 март по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Данните показват, че 23,7% от гласуващите подкрепят коалицията „Продължаваме промяната-Демократична България“. ГЕРБ-СДС са втори с резултат от 22,3% от гласуващите. Разликата между двете водещи формации е едва 1,4 процентни пункта.

Според проучването в 49-ото Народно събрание място имат ДПС с 13,6%, както и „Възраждане“ с 11,4%.
БСП се очертава да бъде пета на вота - последната партия, която прескача бариерата за влизане в Народното събрание.

Тя получава 7,3% подкрепа от анкетираните.

Коалиция „Левицата“ получава 3,2% подкрепа, „Има такъв народ“ - 2,3%, а „Български възход“ - 2,1%.

*****

Данните са от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет ЛИНКС“, проведено сред 1014 лица над 18 г. в цялата страна, в периода 21-27 март по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

 

Коментари Напиши коментар

132

Анонимен

преди 2 месеца

стига десни помиярскии партии САМО ЗА БСП!

131

Статистик

преди 2 месеца

Герп-сдс или ппдб - все едно да избираш между Сцила и Харибда. Едните са бок лу ци, а другите - пак бок лу ци. И с едните, и с другите така ще я прокопсаме, че свят ще ни се завие! А в крайна сметка не те ще управляват останките от българската държава, а Козяк и Брюксел...

130

Т

преди 2 месеца

Крадец до крадец тези ще ни довършат