Всички машини за вота зад граница ще бъдат изпратени навреме. В това увери председателят на работна група във Външното ни министерство Иван Кондов пред Bulgaria ON AIR. Най-късно до сряда устройствата ще са пристигнали в консулските ни представителства, а у нас вече започва обучението за видеозаснемането на преброяването на гласовете.

Седмица преди парламентарните избори, "Информационно обслужване" публикува обучителен видеоклип за членовете на СИК за това как да боравят с мобилните устройства за видеозаснемане.

Още по темата

"За да започне излъчването, се натиска бутона "Сканирай QR код". Сканирате като го задържате за момент пред камерата на устройството. Излъчването на живо и записът започват автоматично", се казва във видеото.

При проблеми с работата на телефоните на 2 април към Министерството на електронното управление ще работи входящ кол център. Той ще предоставя допълнителна информация и ще отговаря за разрешаване на технически проблеми и поддръжката на устройствата.

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 2 месеца

А преди това напечатайте хартииките и ги ръгнете в чувалите. После ше вие лесно да ги промушите при останалите и така да спечелите изборите. А офцете нека си мислят че те са гласували и избрали. От трите на дългото.