Снимка: БГНЕС
fallback

Нужни са спешни реформи срещу корупцията по високите етажи на властта. Корупцията освен, че подкопава тя е и заплаха за нашите граждани. Само заедно може ефективно да се борим с нея, каза президентът Румен Радев при откриването на конференция „Антикорупция и национална сигурност“, която се провежда в София.

За пореден път президентът отбеляза, че последвалата политическа криза все още не е намерила трайно решение.

Румен Радев каза още агресията на Русия срещу Украйна е показала, необходимостта от силата на правото в глобален план.

"Войната показа, че рисковете пред демократичното управление и националнатата сигурност са свързани. България прие важната и отговорна роля да води работна група, която да постави под въпрос и да намерим решения на темата за противодействие на корупцията, като фактор, засягащ националната сигурност, суверенитета на всяка една от нациите и стабилността на региона", каза служебният министър на правосъдието Крум Зарков, който откри конференцията.

Министър Зарков посочи, че България е поканила страни от региона, разбирайки, че корупция има навсякъде и нито една демокрация не е имунизирана от нея, но тя има различни причини и проявления в различните региони.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

130

Анонимен

преди 1 година

А кой я създаде тази политическа криза, бе миризлив Чорап ???? Да не бяха извънземните ?? Че няма да се намери някой истински прокурор да те нагони тебе, и цялата ти орда от ченгета и доносници, с които си напълнил това президентство !!! Ти си един руски проект на Решетников, под прикритието "натовски генерал"! Една голяма лъжа, и нищо повече !! Едните ни го вкарват по линия на премиер, а другите по линия на президент. А пр***стия народ гласува! Туй то.

129

Поли

преди 1 година

Млъкни бееееее,млъкни,ти довлече тия мошеници,ти съсипа България. .Ти си първия който трябва да бъдеш отсфирен след изборите защото си много вреден

128

Анонимен

преди 1 година

Ушкооо,първата работа на новият парламент задължително трябва да е натирването ти с импийчмънт!

fallback