Снимка: БГНЕС
fallback

Шансовете за стабилно управление на страната след изборите коментират социологът Кольо Колев и политологът Юлий Павлов в студиото на "Нова Нюз".

Колев е на мнение, че в челните позиции едва ли ще има разместване.

Oще по темата
"Интересна ще е битката за третото място, дали ще има допълнителни играчи от по-малките партии“, допълни той. По негови думи, ако ГЕРБ станат първи, ще се наблюдава същата криза, която се случи и в предходния парламент.

И двете партии, които се борят за третото място, имат или нулев или много малък шанс да бъдат включени в бъдеща коалиция за управлението на България, посочи Павлов. Той е на мнение, че „Левицата!“ има най-голям шанс да влезе в парламента от формациите, които са сочени под чератата. Павлов смята, че шансът за съставяне на правителство е с първия мандат.

Колев е на мнение, че избирателната активност ще бъде по-ниска. По негови думи не са изключени събития, които да провокират тази активност.

Павлов посочи, че обществото чака местните избори, за да се разреши политическата криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 1 година

Нищо ново нема да се получи. Който държи държавната и общинска администрация, проектите, парите той ще спечели, а това е ГЕРБ.За две години правителства и служебни и редовни всичко си е по старому и от зле по зле.

15

Оценка

преди 1 година

Все си мисля, да сложим албанец от Северна, да ни бъде премиер?! - дайте нещо да използваме от тяхния опит!

14

Бай Иван 2

преди 1 година

До 12 : какви внушения? герп си имат редовни избиратели - всичката администрация /назначените калинки/ и служителите на фирмите с които грабят България.Тези дето призовават да не се гласува се целят в другите избиратели ! Прави ви ли ви впечатление че от герп не се призовава да се гласува масово?Те не искат хората да излязат и гласуват ,те си имат електорат и купен ромски вот.

fallback