Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Присъединяваме се към колегите от ДБ по темата с плочата на паметника на Съветската армия - плочата да бъде премахната, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Нека Столична община да изиска премахването на тази плоча, самата дума вандалски акт сигурно е такъв по смисъла на закона. Но за нещо толкова правилно, трябвало е да бъде премахната още в началото на войната", посочи бившият премиер.

Още по темата
"Войната в Украйна е варварска агресия, не е освободителна война. Не може в тази агресия, кръвопролитие да заемаме подобна позиция както преди една година, сега трябва да сме ясни. Захариева е в Киев заедно с политици от 13 европейски държави по повод годишнината от войната", съобщи Борисов.

По думите му в този казус трябва да има позиция на Министерството на културата и на областния управител на София. Той отправи призив и към тях да се задействат бързо.

Както е известно, плочата на Паметника на Съветската армия, на която пише „На съветската армия освободителка от признателния български народ“ бе разбита вчера. От пресцентъра на МВР казаха за БТА, че за случилото се е задържан 61-годишен мъж, за който се твърди, че е ударил с чук по плочата.

От руското посолство у нас определиха станалото като "богохулна постъпка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase