fallback

Коалицията "Продължаваме промяната - "Демократична България" се регистрира за предстоящия вот. Какво очакват от вота?

"Сигурно всички народни представители имат някаква вина, но това предложение е достатъчно, въпреки че ние още в първия ден вкарахме този механизъм в работата на Народното събрание. ГЕРБ го бламираха през цялото време, сега тези артистични изпълнения да се свика извънредно заседание, ние сме отворени към това", каза Ивайло Мирчев от "Демократична България" в студиото на "Денят ON AIR".

Той допълни, че ГЕРБ бламират и съдебната реформа.

"Факт е, че е срам отвън да ни посочват по този начин, защото България е рекордьор по хора, вкарани в списъка "Магнитски". Това е синхрон с всичко това, което "Демократична България" е правила във времето и акцентите, които ние сме поставяли - как да си оправим страната, като първото, което да направим, е конституционна реформа и да си реформираме съдебната система", допълни Мирчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му ГЕРБ са саботирали всичко това. И е категоричен, че ще бъде срам за всички, ако има "Магнитски 3" и "Магнитски 4".

"Това ще означава само едно - че ние не сме си свършили работата да приемем съответните промени в законите, с които съдебната система да ни работи. За момента индикациите са такива, че основните представени партии в списъка "Магнитски" са ГЕРБ, ДПС и БСП. Румъния си има две правителства в затвора, има осъдени кметове, ние нямаме нищо подобно", припомни Мирчев.

Според него това, с което сме помогнали на Украйна като първа част, е толкова скромно, че чак е неудобно.

"Можеше да направим така, че да модернизираме българската армия. Ако ние дадем на Украйна определени системи за противовъздушна отбрана, можем да получим американски системи, с които да ги заместим в България. Но българската държава не е откликнала на това предложение. Президентът дължи отговор, не става дума кой от коя партия. Днес не може да намерите нито един лидер от ДБ, който да подкрепя президента Радев", добави той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Имаме сериозни забележки към президента, че той не следва националния интерес в момента. Не е въпросът той да говори кой разбира от военно дело и кой не, въпросът е кой мисли за България и кой позволява на личните си убеждения да работят срещу националния интерес. Действията на президента пречат на модернизацията на армията, ние ще се борим докрай", коментира още Ивайло Мирчев.

Вижте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Галина

преди 1 година

Мирчев и ДБ са едни национални предатели и подобни обвинения от тяхна страна са повече от нелепи.

47

Велко

преди 1 година

Точно ПП и ДБ са най-големите предатели и родотстъпници и нямат никакво право да говорят за национален интерес!!!

46

Калин

преди 1 година

Мирчев и цялата Демократична България също си гледат само собствения интерес.

fallback