Вътрешнопартийните драми в БСП продължават с пълна сила. Над 120 души от пловдивската организация на социалистите напускат партията. Това се случва само ден, след като почти цялата организация на Перник, начело с кмета Станислав Владимиров, хвърлиха партийните си книжки.

"Те този акт го заявяват за втори път, едни и същи хора, ако искат и трети път да си хвърлят книжките, те отдавна не членуват в партията. Те не са и общински съветници. БСП ги изключи в Пловдив, избра се ново ръководство, тези хора не представляват БСП в момента, не знам какво са хвърлили", заяви Иван Ченчев от БСП в "Денят ON AIR".

Относно решението на кмета на Перник да напусне БСП, Ченчев отговори така: "Нека хора, които не искат да работят за партията и да се съобразяват с колективните решения на най-висшите органи, ако не работят, тогава излиза, че саботират. Аз съм бил с този човек колега. Стоял съм с него рамо до рамо в Народното събрание. Спомням си, че партията го лансира по всякакъв начин. Взел си 15 хиляди гласа и си станал кмет в Перник от БСП, но на парламентарните избори водачът на БСП в Перник не влиза. Какво се е работило там на парламентарни избори за БСП?", попита той в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Да чухте нещо да се обсъжда за програма на партията на Конгреса, нали имат нови идеи? Щели да се борят за минималната заплата, БСП това не го ли направи? Щели да се борят за цените, но БСП внесе закон за спекулата. БСП си е действала последователно по минимална заплата, цените, социалния пакет. Те щели да правят нещо ново с мерките на БСП. Искаме отговори", каза още Иван Ченчев.

"Ако всеки един член на партията иска да присъства на Конгреса, какво ще стане, ние къде ще се съберем? Тези, които са си делегати, те си влязоха. Когато мина първото гласуване, те станаха и излязоха 220 човека. Ние не чухме новото от програмата, чухме, че искат още 2 микрофона и 400 стола, сигурно 10 микрофона щяхме да им дадем, ако говориха по програмата и даваха някакви идеи, но не нямаше дума по програмата. Видяха гласуването не можаха да вземат главата на Нинова и напуснаха, това мероприятие бе по сценарий от тяхна страна", заяви Ченчев.

Очаквайте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase