Снимка: БГНЕС

“Продължаваме Промяната” и “Демократична България” се обединяват и ще станат платформа на всички български граждани, които имат кауза и искат да живеят в законна държава. Това каза пред Нова телевизия Настимир Ананиев от ПП.

“Ние искаме широко обединение. Да помогнем на всички, които досега са водили битките си сами”, допълни той.

По думите му бившият депутат Иван Христанов е напуснал ПП, за “поеме по различен път”. Той отрече в редиците на партията да има разединение.

Ананиев коментира и санкциите по закона “Магнитски”, които бяха наложени на петима българи. “Целия български народ разчита действията на нашите партньори, но прокуратурата не може да ги разчете. Корупционната връзка Божков - Борисов - Горанов - Арнаудова не може да се види от прокуратурата. Не можем да разберем защо единствено тя не вижда проблема в това”, заяви той. И попита - “Владислав Горанов подкупвал ли е Борисов?”

“Очевидно, че главният прокурор избирателно решава какво да разследва и какво - не”, каза още Ананиев. И даде пример с “Газпром”. “Защо нашият енергиен служебен министър Росен Христов не е завел дело срещу “Газпром” за прекратяване на газа за България? В същото време прокуратурата завежда дело срещу министър Николов за това, че той не е платил в рубли на “Газпром”. Ще бъде ли защитен българския интерес?”, запита Ананиев.

Той бе категоричен: “Държавата е завладяна и който си мисли, че не е - се лъже”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase