Снимка: БГНЕС
fallback

С писмо до редица институции и медии министър-председателят Гълъб Донев отправи призив да бъде даден знак на съпричастност с народите на Турция и Сирия, като българският национален флаг върху административните сгради бъде свален наполовина в петък, 10 февруари 2023 г.

Призивът на премиера е отправен във връзка със силните земетресения, засегнали тежко редица региони в югоизточните части на Република Турция и Северозападна Сирия, и загиналите до момента над 19 000 души, както и обявения седемдневен национален траур в Република Турция.

Писмото на министър-председателя е изпратено до Народното събрание, Президента на Република България, всички министерства, Омбудсмана на Република България, Сметната палата, БНБ, областните управители, кметовете на общини и на райони, БНТ и БНР, държавните агенции и държавните комисии, изпълнителните агенции, както и административните структури, създадени със закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 1 година

Рундьо ни съедини с родината му майка!

22

европески ибрикчия

преди 1 година

винаги свалям егащте и с еизхвърляме ,българското знаме се сваля само ако в страната им анационален траур после къде остана съпричастноста ни към трагедията в Сирия къгето имаше жертви и разрушения или някое посолство ще разсърдим

21

бедата и смъртта

преди 1 година

До АнонименЗащо? Лошо ли е да се казва "Бог е велик" на какъвто и да е език. И те не разбират тези думи, но ги уважават, защото всеки вярващ ги повтаря беда

fallback