Снимка: БГНЕС

Редица родни политици изразиха съболезнования на семействата и близките на жертвите при земетресенията в Турция.

"Съболезнования на семействата и близките на загиналите при опустошителните земетресения в Турция и Сирия", написа в профила си във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той пожелава бързо възстановяване на пострадалите и много сили на участващите в спасителните операции.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също изрази съболезнования за жертвите на земетресенията в Турция и Сирия, съобщиха от пресцентъра на партията.

Още по темата
Нинова изпрати съболезнователни писма до посланика на Република Турция в България Айлин Секизкьок и до шарже д’афер в Посолството на Сирийската арабска република Орас Махмуд по повод катастрофалните земетресения на територията на двете държави.

"Нашето съчувствие е към семействата на жертвите. Пожелаваме бързо възстановяване на ранените и всички пострадали", пише Нинова до ръководителите на дипломатическите мисии.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ също изказа съболезнования на семействата на загиналите в силното земетресение в Турция.

"От името на ДПС и от свое име изказвам нашите искрени съболезнования на семействата на загиналите в силното земетресение в Турция. Изразяваме своята съпричастност към близките на пострадалите и целия народ на Турция", написа Карадайъ.

В този момент нашите мисли и молитви са за бързото възстановяване на ранените и пострадалите, се посочва в поста.

И съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков изказа своите съболезнования към близките на загиналите при земетресението в Турция.

"Дълбоки съболезнования за близките на загиналите в земетресението в Турция", написа бившият премиер във Facebook.

"В моменти на скръб като този остава само надеждата, че повече хора ще оцелеят, че ще могат да се погрижат за децата и възрастните. Мислите ни са с хората в Турция и Сирия", се посочва в поста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase