fallback

Почти сигурно изглежда, че "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще се явят съвместно на предсрочните избори.

"Искаме да направим голямо обединение не само между "Продължаваме промяната" и "Демократична България", но и с всяко сдружение и организация, които се борят за нещо. Тази формула може да даде реално решение на ситуацията. В 48-ото Народно събрание много ясно се разграничиха лагерите. Видя се, че коалицията на статуквото и хартията влезе в парламента, гласува си бюлетината и блокира законите по Плана за възстановяване, заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му партията ще търси подкрепа не само от ДБ, но и от останалите формации с цел "противопоставяне на това, което ни се е предлагало до момента".

Oще по темата
"В това Народно събрание нямаше воля да се говори за политики. С всякакви процедурни трикове се отлагаше приемането на механизма за разследване на главния прокурор. ГЕРБ заявяваха, че са евроатлантици, но в края на Народното събрание отхвърлиха закони по Плана за възстановяване. Техният евроатлантизъм приключи", припомни той.

Пред Bulgaria ON AIR Терзийски подчерта, че по-различното в следващия парламент ще е обединението. Той не изключи възможността, ако бъде намерен общ език, "Продължаваме промяната" отново да работи с БСП.

Гостът отговори и на твърденията, че реденето на листите за предстоящите избори е предизвикало проблеми между "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

"Много субекти са уплашени от обединението ни, ще се опитат да вкарат клин в него и да пускат опорки. Няма нищо такова. Целта ни е по-важна от личните амбиции на някого", категоричен бе той.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Мира

преди 1 година

,,Добра сило наречена Терзийски така ли се успокояващ като си фантазираш небивалици а?! За 30 години много мераклии за кокала са минали пред очите ни но такива като вас НЕ.Страшно нагли,лъжци и проблемни с в главите си не е имало.Вие не сте нормални бе

14

Бай Пешо

преди 1 година

Че то има страх, има. От две престъпни групи да не стане престъпен картел. Ама има и положително: поне знаем къде са големите престъпници на България в ПП и ДБ.

13

хаха

преди 1 година

и кой / кои точно ги е страх бе :) та вие сте балон който издиша .

fallback