Снимка: БГНЕС
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отдаде почит на загиналите в Холокоста в публикация във Facebook.

Ето какво написа той:

Международният ден за възпоменание на жертвите на Холокоста е ден за памет, но и ден за урок. Днес си спомняме за милионите невинни жертви на най-голямото зло, което светът някога е виждал.

Хитлеристкият режим отвори рана, която вече десетилетия човечеството се опитва да изцели. Рана, за която обаче българският народ и Българската православна църква намират лек, когато през 1943 г. отказват да предадат на нацистите своите близо 50 000 братя и сестри евреи, избавяйки ги от сигурна смърт в концентрационните лагери.

Едновременно с това обаче с болка свеждаме глави пред паметта на онези 11 343 депортирани от Вардарска Македония и Беломорска Тракия, които българите не успяхме да спасим. Никога вече!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

село

преди 1 година

А за КОМУНИЗЪМА,НИЩО,ТЪЙ ЛИ.ДАЖЕ,НЕ ЧЕСТВАТЕ,НЕГОВИТЕ,ЖЕРТВИ.

65

Тролеи, тролеи,

преди 1 година

черепи, черепи, черепи

64

Случаен

преди 1 година

Не знам, един път попаднах в селска поща - даваха пенсии, честно - то си беше като в концлагер, някакви полу-живи - скелети, едвам пристъпваха до гишето, веднага им удържат за тока и - те с 20-30 лева в ръка излизат, това е истината за сегашното време, частност - ГЕРБ, но то не са виновни. Иначе - това е верно за Втората световна война.

fallback