Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Започват да текат последните дни на 48-ото Народно събрание, след като вчера президентът обяви, че ще го разпусне на 3 февруари. Днес депутатите трябва да обсъдят на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт.

Промените в Гражданско-процесуалния кодекс също влизат в дневния ред на парламента за окончателно приемане. Депутатите ще обсъдят и промени в Закона за медиацията.

С промените в Гражданско-процесуалния кодекс заповедното производство става електронно. Дигитализирани стават и актовете на съда, като по този ред ще се разглеждат искания за присъждане на вземания, които длъжникът не оспорва.

С поправките в Закона за съдебната власт се укрепва ролята на Инспектората към Висшия съдебен съвет за превенция и противодействие на корупцията, като му се дава възможност да отправя предложения пред съответните колегии за прецизиране на етичните правила.

На първо гласуване ще бъдат обсъдени промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, които уреждат участието на въоръжените сили на територията на страната и регламентира процеса по осъществяване на оперативното ръководство и срока, когато изпълняват задачи зад граница.

Депутатите трябва да решат и дали страната ни ще увеличи акционерното си участие в капитала на Черноморската банка за търговия и развитие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

баба мара

преди 1 година

прегласуваите хартиената бюлетина и трудовия стаж на репресираните турскитерористи да си плащат недостигащите години както останалите българи

6

Анонимен

преди 1 година

Вече цели 30 години народното събрание твори само закони и след това поправки към тях- нещо като ремонт на ремонта и пак нищо свестно не се получава.

5

А наказателния

преди 1 година

кодекс за главния прокурор? Заради един неук човек няма да получим пари от ПВУ.

fallback