Снимка: БГНЕС

От 2013 г. досега това ще бъде седмото служебно правителство. Това значи, че на година и три месеца средно има по едно. А това произтича от ситуацията, причинена от корпоративно-авторитарно олигархичен модел, който се създаде през последните 10 години. Има противопоставяне и опит на новите сили да променят модела на управление.

Още по темата
Това заяви за Нова Нюз доц. Милен Любенов.

По думите му дори да бе съставено правителство, то е щяло да бъде слабо и непопулярно. "Щеше да събере формации, които са били врагове или щеше да прозре задкулисие. Затова партиите избраха да отидем на поредните избори. Определено има трансформация на партийната система с нови субекти, но виждаме и опит за завръщане на други. Това е двустранен процес, който продължава години наред", подчерта той.

Според гл. ас. Ирена Тодорова за да се инициира някаква промяна, трябва да започне от вътрешнопартийността. "Оптимист съм, защото виждам, че има трансформация в политическата ни система. Има нови поколения в политиката, самата тя се променя, както и политическите ценности. Връщаме се в нормалното русло - имаме нова опозиция на ГЕРБ - ПП и гравитиращите около нея. Виждаме нови центрове на власт - дясноконсервативни и ляволиберални. С изборите няма да се промени радикално ситуацията, но не бива да се отчайваме", смята тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase