Снимка: БГНЕС
fallback

Една китайска поговорка казва "когато си свършиш работата, оттегли се" и НДСВ го беше направила последните 7-8 години, защото свърши най-важните събития в историята на България през последния век. През тези години се оказа, че се събра много работа, коментира в БНТ юристът и бивш председател на парламентарната вътрешна комисия Минчо Спасов.

По думите му след четири поредни вота никой не се хваща да направи стабилно правителство, от което България се нуждае.

Oще по темата
Заяви, че първо НДСВ ще представи на хората каква работа иска да свърши и от това ще зависи с кого ще се коалира и кой ще иска да работи с тях.

"Нашата теза е, че съдебната реформа може да стане само чрез дълбокото проветряване на Висшия съдебен съвет. В момента той е капсулиран, цялата съдебна власт се капсулира и вътре мирише. Това, което ние ще предложим, ако бъдем определени от народа да участваме в бъдещ парламент, е дори да не се променя Конституцията. Имаме заканово установен начин, члез промяна на Закона за съдебната власт, да се направи така, че гражданският наздор да се засили и гражданската квота да стане пропорционална на магистратската".

Според Спасов предложенията за реформи на сегашния правосъден министър Крум Зарков са добри, но недостатъчни. Той подкрепя идеята да се създаде контролен инструмент за главния прокурор, но предложи към правомощията на обвинител номер едно да се добави още едно - сам да може да се откаже от имунитета си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

баба мара

преди 1 година

не е направено правителство защото няма свестни хора затова избори до дупкадокато ви изчистим нали ни оправихте за 800 дни сега за колко ще ни уморитевкарахте ни в нато и ес без референдум през 1941 ни вкарахте в оста рим берлинтокио и осъмнахме 111 000 кв км и 6 милиона

15

Аноним

преди 1 година

Тези са с пъпъ и дъбъ този спря метрото и безнаказано си се изживява недосегаем че и ще иска да влиза в парламента няма държава разпад хаос грабежи лъжи манипулации

14

Анонимен

преди 1 година

Айдеее тия огладняха и пак изпълзяха!

fallback