Снимка: БГНЕС

"Президентът Зеленски благодари много на нашето правителство, в последните дни на кабинета /"Петков", бел. ред./ получих лично обаждане от него. И той каза: България беше основополагаща сила в подкрепата на Украйна в много важни моменти на войната, особено в началото".

Това каза пред ТВ1 съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш премиер Кирил Петков.

"Голяма част от дизела в Украйна реално идваше от България. Също така, въпреки че нямаше директен износ, през Полша, Румъния, САЩ и Великобритания голяма част от снарядите в Украйна бяха българско производство. Да, не можем да кажем, че ние ги изнесохме там, но доставките, които отидоха там, бяха ключови за войната", добави още бившият премиер.

Ако един голям процент - до 40%, от дизела в Украйна е българско производство, така сме помагали и на Украйна, защото те без гориво не могат да водят тази война, добави Петков./БГНЕС

 

Коментари Напиши коментар

112

Обикновен човек

преди 1 месец

Решенията за изпращане на български оръжия, снаряди и боеприпаси ги вземаха българските политици. Включително депутатите и президнта, който пък ги нарича военнолюбци и шарлатани. Да са им честити Новата 2023 г. на българските генерали като Радев, Борисов и осдтаналите. Да ме прощават останалите, но си имам работа, която е доста по-важна от техните.

111

Анонимен

преди 1 месец

Петков и Василев са много умни и смели Българи

110

Анонимен

преди 1 месец

Браво