Снимка: БГНЕС
fallback

Парламентът прие на второ четене законопроекта на ДПС, който забранява износа на суров нефт с произход от Русия, както и на горивата, получени от преработката му в България.

Законът въвежда и режим на облагане по Данък добавена стойност и акцизи, който да гарантира внасянето в бюджета на дължимите вноски в кратък срок. Това ще позволи финансирането на компенсации за високите цени на горивата.

Предвидени са и административно-наказателни разпоредби за недекларирани и невнасяни в срок вноски.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

от ЮАР

преди 1 година

Един признак, по който ще разберем, че България ще просперира, е, когато изгонят Лукойл, а рафинерията се продаде не на някакъв Кипърски фонд (Руски перачи), а на ШЕЛ, БП, Тексако или някой като тях. Русия навремето продаваше на Източна Европа петрол по много ниски цени, но с политически условия. Днес, потребителят не печели нито цент от това, че Руския петрол е по-евтин. Разликата финансира Руските лобита в енергетика, политика и пр. Русия трябва да е тотално АУТ от Бг за да сме нормална страна

47

Анонимен

преди 1 година

Депутатите спокойно могат да забранят нефт, който ще липсва от 1-ви февруари. Забранята им ноже да означава, че най-накрая са си изяснили това, което Президентът Путин каза ясно още през лятото "Страна която признае и въведе тавана на цената на нефта, няма да получи нито грам от Русия". За дерогацията нищо не пишете. Дане сте я забранили и нея, забранители?

46

ДПС

преди 1 година

Ха ХА! Пуснахме ви по пързалката! Пак да гласувате за ПП ДБ БВ и так далее. Досвидания натовци!

fallback