"Решението е на президента, нашата политическа работа е да формулираме политическите приоритети за година напред - Шенген, еврозоната, , правосъдната реформа. Надявам се, че ако получим мандата, ще получим подкрепа за тези приоритети. Тук не става дума за коалиция, тя се формира за по-дълъг период от време, а фокусиране върху приоритети". Коментарът направи народният представител от ДБ Атанас Славов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той формулира виждането на партията за бъдещо управление като "служебно парламентарно правителство", което да има ясен мандат и приоритети.

"Подкрепата може да бъде чрез декларация, каквато беше изработена с втория мандат и ние активно се включихме в нея. Това е логична стъпка, за да се генерира максимлано широка подкрепа.

Още по темата
Това не означава, че ще влезем в коалиция с политическите сили, които ни подкрепят", подчерта народният представител.

"Лидерите не трябва да участват в бъдещ кабинет, тяхното място е ключово в парламента. Лицата в кабинета трябва да са политически, със силен експертен профил", посочи Атанас Славов.

Депутатът беше категоричен, че ако третият мандат отиде в БСП, "Демократична България" няма да даде подкрепа за правителство на левицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase