Снимка: БГНЕС
fallback

„За да има правителство, трябва да има разбирателство между ГЕРБ и ПП. Христо Иванов бе първият, който го каза гласно. Намесиха се ред други фактори. 10-15% е вероятността да има редовен кабинет с мандат за „Демократична България”.

Oще по темата
Това заяви в ефира на Нова Нюз социологът Юлий Павлов.

"С първите два мандата видяхме, че водещите политически сили трябва да намерят консенсусни точки между първите две сили. Ако сега се отиде на избори, резултатът ще бъде като сегашния състав на 48-ото Народно събрание, но съотношението няма да е същото, защото спада активността на хората, които гласуват и това е в полза на партиите с твърд електорат”, коментира социологът Елена Дариева.

"При връчване на мандата на „Български възход” има около 1-2% шанс за кабинет, ако ги има. Ако даде мандата на ДПС – желанието на Радев да управлява лъсва. При връчване на мандата на БСП става ачик-ачик ясно, че иска да управлява чрез тях. Само за БВ и ДБ няма да бъде обвинен, че иска да управлява", коментира Павлов.

Дариева обясни, че нарастват отказите на хората, които да бъдат анкетирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 1 година

Бойко защо още не е при бай Ставри...

34

Анонимен

преди 1 година

Мечтата на ГЕРБ е да излязат от изолация. Това се опитват да направят опитвайки се да разделят ПП и ДБ. Донякъде успяха да отделят БСП като използваха желанието на Нинова да оправдае провала си на изборите с липсата на хартиена бюлетина. В крайна сметка милиардите от чекмеджетата ще натежат

33

Анонимен

преди 1 година

Третият мандат е по избор на президента, както е по Конституция. Колкото и да крещиш, няма да промениш истината.

fallback