fallback

Общ преглед
Много е малък шансът да има правителство с третия мандат, призна съпредседателят на ПП Кирил Петков.  

Той заяви, че партията му има готовност да води преговори за политики при опит за формиране на правителство след връчването на третия мандат.
Oще по темата


За говоренето е ясно, действията са важни, посочи Петков.

"Истината е, че последно време имам чувството е сме заобиколени от почти шизофренична риторика. От една страна всички казват, че искат правителство, но от друга не", смята той.

Петков коментира и предложението на лидера на ДБ Христо Иванов за договореност между ГЕРБ и ДБ, за да има правителство.

"Това не е като двама човека да седнат в кафене и да се разберат. Тук става въпрос за политики, ако можем да се разберем, че главния прокурор не е над закона, но когато от сутрин до вечер казваме, че сме против корупцията и когато идва законът и се гласува против, това показва различие между думи и действия", заяви Петков. Той коментира актуалната политическа ситуацията преди началото на делото, което води срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. То бе заведено заради изказвания на Борисов, че Петков и другият съпредседател на партията - Асен Василев, са получавали комисионни за газовите доставки у нас.

Петков обясни, че цялостният иск е за 500 хил. лв., като на настоящата първа стъпка той претендира за 10 хил. лв. обезщетение.

"Днес сме тук, за да опровергаем една голяма лъжа, която беше изричана през последните 3 месеца за газовите посредници", каза той.

Според него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да се появи на делото.

"Всички лъжи трябва да се опровергават, за да не загубата гражданите надеждата, че  има политици, които не искат да забогатяват, а са тук заради каузата", коментира Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

110

бай Ставри

преди 1 година

Кире аре идвай бе, де се мотаеш?

109

Аноним

преди 1 година

Възраждане са новата стара АТАКА

108

карачанаков

преди 1 година

Що му викате на Киро ПАРАПЕТА да не е паднал от някой парапет

fallback