Снимка: БГНЕС

Комбинирането на "Продължаваме Промяната" и "Демократична България" е изкуствено и съмнително, коментира пред БНТ Татяна Дончева.

Още по темата

"Комбинирането на "Демократична България" с "Продължаваме промяната" ми се струва натрапчиво, изкуствено и съмнително. От една страна, съветниците на "Продължаваме промяната" искат да ги вкарат в лявата ниша. Не ГЕРБ стана причина за разрива между БСП и ПП. Нищо от поведението на ГЕРБ не е въпрос на интрига или нещо друго. "Продължаваме промяната" влязоха буквално  в нишите на левицата и те и сега продължават да твърдят, че са леви, кой знае защо. Добре де, след като вие, икономистите от Харвард, дойдохте и искате да вземете лявата ниша, нас кой ще ни брани и ще отстоява нашите интереси? И ако "Продължаваме промяната" заеме лявата ниша, какво прави "Демократична България" - ами те са априори десни. Значи, те са най-несъвместими по теоретични съображения. Те са съвместими само по съображения относно Русия. Ако са политически несъвместими, защо ги тикат едни към други", посочи Дончева.

Според нея предсрочни избори ще има.

"ГЕРБ имат интерес да излязат от изолация. Затова положиха неистови усилия да съставят правителство. "Продължаваме промяната" от самото начало играят деструктивно и няма да спрат. Те нямат условия, по които да се съгласят. От първата секунда ги интересува как да се каже, че не са те виновни и че искат цялата власт", коментира тя.

Според Дончева трябва да се върви към окрупняване на политическата система у нас до обединения вляво и вдясно.

"Обединението вляво ще върви. Обстоятелствата налагат нов субект, който да обхване широк кръг хора. По възможност в него да влезе и БСП, което в близкото бъдеще не смятам, че е възможно, но в по-далечно - да. Десницата - по същия начин и да нормализираме политическия живот", обобщи Татяна Дончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase