Снимка: БГНЕС

В парламентарната зала е пълно с хора с комплекс за малоценност.

Още по темата
"Чрез комплекса за превъзходство се опитва да се преодолее или се получава фиксация като личностна черта, като изгражда нарцисизъм. Едипов комплекс се разигра когато президентът започна да атакува ПП - бащата изразява недоволство от децата. Целта е да се покаже кой е по-виновен. Дали бащата е виновен, че е насърчавал сина или обратно. Това каза за Нова Нюз психологът Росен Йорданов.

Според него акад. Денков е пример за теорията на меритократизма - най-учените и способните да участват в управлението. "Три неща са важни, когато оценяваме дали един човек е в реалността. Дали може да мечтае, дали има фантазия и креативни ходове. Отношението към реалността - дали стъпва на обективни или само върху субективни фактори и отношението към добро и зло, правилно - неправилно, морално - аморално", коментира той.

"Говорим за асоциално личностно разстройство. Става опасно, защото наблюдавахме нарушения на закона и Конституцията, лъжи и измами. Оформя се социопатно явление със собствени правила и представи за реалността. Все по-ясно става, че абсурдното поведение е направлявано от други хора. Повечето от политическите субекти не са автономни", заяви Йорданов. И допълни, че ГЕРБ излизат от дефанзивния режим на функциониране и минават в офанзивен режим с възвръщане на самочувствието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase