Снимка: Instagram
fallback

Преди дни режисьорът Максим Генчев обяви, че дъщерята на президента Румен Радев - Дарина, ще играе в следващия му филм. 

Генчев ще екранизира повестта "Иван Александър" по която Иван Вазов създава пиесата "Към пропаст". Лентата вече е спечелила субсидия за кинопроизводство от БНТ, а в нея Дарина Радева ще играе еврейката Сара, в която царят се влюбва и заради която изоставя жена си Теодора.

Oще по темата
Участието на президентската дъщеря обаче се превърна и в политически въпрос. Вчера, на среща с директора на БНТ Емил Кошлуков, лидерът на БСП Корнелия Нинова го помоли да обясни какво е участието на БНТ във филма "Ботев", както, както и в следващата лента на Генчев.

Кошлуков отговори, че филмите в БНТ се финансират по силата на чл. 6 на Закона за филмовата индустрия, който гласи, че трябва да се насърчават българските автори, и на чл. 19, който казва, че трябва да се насърчават чуждите филмови продуценти.

Днес президентът Румен Радев също коментира темата. На брифинг пред медиите той заяви, че е говорил с дъщеря си и тя няма договор за участие във филм на БНТ.

"По отношение на тази раздухвана истерия говорих с нея. От нейна страна няма поет ангажимент, няма договор за участие във филм. Но аз се радвам, че моите деца избраха да останат, да учат и да се реализират в България. Въпреки българските политически нрави, които непрекъснато ги подлагат на някакви изпитания", заяви той след освещаването на бойните знамена на Богоявление. И добави, че се надява това да не пречупи мечтите им и вярата в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Анонимен

преди 1 година

ПОЖЕЛАВАМ НА ДЪЩЕРЯТА НА РАДЕВ ДА ВЗЕМЕ ОСКАР! ДАНО ДЕТЕТО ИМА ТАРАНТ!ДАТО ЗЛОБАГА НЕ ГО ППЕКЪРШИ!НООО РАДЕВ СОЩАДА ДА ПОРЕДЕН ПЪТ, ЧЕ НЯМА КАЧЕСТВАТА ЗА ХОСТА КОЙТО ЗАЕМА!ТРЯБВАШЕ ДА ПОДХОДИ СЪВСЕМ ДИПЛОМАТИЧНО И ДА ЗАЩИТИ ДЕТЕТО И ДА ПРЕСЕЧЕ СПЕКУРАЦИИТЕ!ПРИВЕРНО,:''ДАРИНА Е МЛАД ЧОВЕК С АМБИЦИИ ЗА ДОКАЗВАНЕ, НО ЩЕ Я ПОМОЛЯ ДА СЕ ОТКАЖЕ ,ЗАЩОТО НАИСТИНА МОЖЕ ДА СЕ ТЪРКУВА КАТО КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ!СЪЖАЛЯВАМ МОЙТО МОМИЧЕ! ТОНА ЩЕШЕ ДА ВУ ДОНЕСЕ УВАЖЕНИЕ! СЕГА !СЕГА ПОКАЗА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЗЛОБ

72

От ресторант...

преди 1 година

О, перзидентът се сърди.Ами ,че кой ти е виновен ,че си си избрал политиката. за професия?Нареди преди време жена си на работа ,а сега и дъщеря си. Хубав ли беше концертът във Виена?

71

Анонимен

преди 1 година

АКО ДЪЩЕРЯТА НА ББ БЕШЕ .......БЕДНА МИ Е ФАНТАЗИЯТА! ОСТАВЕТЕ ДЕЦАТА НА МИРА!БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ПОГУБИ ОТ ЗЛОБАТА НА БЪЛГАРИТЕ! ТИЯ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА СЕ КАЛЯТ И ДЕЦАТА НАМЕСВАТ В КАЛНИТЕ БОРБИ!СЪЩОТО Е И В НАЙ-МАЛКОТО СЕЛЦЕ!НЯМА ПАНДЕМИЯ!НЯМА ВОЙНА!НИЕ СМЕ ВЪВ ВЪТРЕШНА *** ВОЙНА!ЗЛОБА!ЗАВИСТ!МЪСТ!ПОДЛОСТ!Обсебена от дявола!

fallback