Трудно приключи и трудно започна годината. Има шанс сметките да вървят надолу.

"Имахме сигнали от потребители на един от доставчиците на газ - очаквали са да има компенсация в цената, но тя няма да се осъществи, защото държавата не финансира подобна мярка. Цената е сравнително ниска. Виждаме спад", каза депутатът от "Демократична България" Бонка Василева пред Bulgaria ON AIR.

"Топлофикация-София" е дружество, което не се управлява добре, изтъкна тя.

"Генерира загуби по много причини. Много интереси се прокарват през него. Нямаше воля за модернизация. Стои в застинала ситуация. В София една част се отопляват в "Топлофикация", други към газов доставчик. Честно ли е само едни да бъдат компенсирани?", коментира тя.

Още по темата
Според Василева нито едно служебно правителство няма да предприеме стъпката да търси инвеститор, а инвеститори трудно биха се съгласили при несигурната ситуация в държавата.

Във връзка "Софийска вода" тя припомни, че е подала жалба до областния управител на София и очаква отговор.

"По отношение на законосъобразността на концесията подадох жалба. Изписала съм мотивите. Надявам се областният управител да вземе справедливо решение и да върне това решение, което ще ощети софиянци. Проблемът е, че се защитават интересите на концесионера и бизнес интереси за възвръщаемостта, която трябва да следи. Докато задължение на КЕВР е да регулира цената на този тип дружества. Тук се получава колизия и трябва да защитим общия интерес на гражданите, а не интереса на търговското дружество", категорична е Василева.

По-високи цени на водата няма да се плащат, посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase