Снимка: БГНЕС
fallback

България вече е в преговори с Европейската комисия за предоговаряне на част от Плана за възстановяване и развитие. Това съобщи по време на блиц контрола служебният министър на транспорта Христо Алексиев.

Става въпрос за частта "Енергетика".

Според министъра в Плана има няколко не толкова разумни проекти.

"Като този за батериите. Такъв няма в цял свят нито проектиран, нито реализиран. Има няколко проекта, които трябва да бъдат преосмислени и REPowerEU дава възможност за това", коментира той.

По думите му записаните текстове в Плана не отговарят на актуалната програма REPowerEU и заради това трябва да бъдат предоговорени и да отговарят на европейските политики в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 1 година

Пумпстанции - когато има ток в изобилие транспортират вода на по високо, когато има нужда от ток (пикова ситуация) дават ток като водна електроцентрала! В Германия има сума ти такива, като проблема им беше не високата ефективност, но вече има решения с много висока ефективност, почти както трансформа-тор (магнитно ненаситен разбира се)! Германците ги разрушиха преди 30 години! България има високи планини, така, че има решения! Доколкото знам в Швейцария обмислят или имат вече някакви такива!

8

Анонимен

преди 1 година

Какво ще предоговарят бе, то част от парите дойдоха и ги изхарчиха.

7

ДО 5

преди 1 година

НЕ СИ НАЯСНО. СОЛАРИ СЕ СЛАГАТ ОСНОВНО НА БИВШИ СМЕТИЩА, ЕРОЗИРАЛИ, ДЕГРАДИРАЛИ И ЗАМЪРСЕНИ ПОЧВИ И ПОКРИВИ.

fallback