"Ясно беше, че се върви към нови избори, защото разделителните линии, които стоят през последната година, остават. Тук за мен е неразбираемо защо политическите партии имитират усилия за съставяне на правителство при положение, че математически е ясно, че е невъзможно.

Още по темата
Честният подход е да се поставят на масата целите, стратегиите, програмите и да се върви към избори - там избирателите ще решат", заяви политологът доц. Милен Любенов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Социологът доц. Алексей Пампоров подкрепи мнението на своя колега и подчерта, че е било полезно неизбързването с раздаването на мандатите.

"Има компромиси, които не могат да бъдат направени. Поведението на партиите не е напразно. Това е едно много добре премислено начало на предизборната кампания, преди да я има. Днес виждаме програма, която е набавена в добрите политически традиции", каза доц. Пампоров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според доц. Любенов програмите на партиите си приличат, а в Декларацията са изложени приоритети, които са част и от предизборната програма на партията, включително и с ДБ.

"Ако погледнем програмите на основните политически партии, ще видим много прилики. Проблемът е в посоката на развитие на страната. Новите партии се създадоха, за да се противопоставят на стария модел на управление. Не е възможна коалиция между стари и нови", посочи политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase