Снимка: БГНЕС

"Ако "Продължаваме промяната" (ПП) не съумее да създаде правителство, то ние ще завещаем на носителя на третия мандат една много ясна програма с приоритети", заяви депутатът от ПП Даниел Лорер пред bTV.

ДПС и ГЕРБ не реагирали на изпратеното от ПП писмо приоритети и покана за среща. Те вероятно смятали "пак да направят политически театър", очаква Лорер. Той обаче не отрече, че е имало неофициални разговори с двете партии.

"В рамките на усилията на ПП да създадем правителство, ние разделихме задачата на две - да намерим общи приоритети и след като видим, че има разбирателство, да предложим състав, който да ги изпълни. Ние сме като сапьори в парламента", каза той.

Още по темата
"Ако стигнем до предлагане на кабинет, това ще бъдат и експерти и политически лица, които познавате". Това каза Даниел Лорер. Той каза, че самият факт, че е издигната кандидатурата на акад. Николай Денков е ясен знак, че партията търси разбирателство. Лорер обаче беше категоричен:"Асен Василев и Кирил Петков ще бъдат винаги до нас, както и ще бъдат част от кабинета, ако се стигне дотам"

"150 млн. лв. са дадени на куха фирма без дейност, за да купи друга сравнително куха фирма с 200 хиляди лева печалба. Когато това се случва, парите изчезват и няма повече да ги видим".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase